Här kan du läsa om våra möten och övriga aktiviteter under 2018.

Den 20 januari 2018 var det Släktforskningens dag. Vi var på Nynäshamns bibliotek med bokbord och information. Maria Landin höll ett litet föredrag om kommunarkivet för ett trettiotal åhörare. Läs mer klicka här.
Foto: copyright © Helene Skoglund

Den 20 februari hade föreningen årsmöte där de församlade bland annat godkände 2017 års räkenskaper och valde en styrelse med delvis nya medlemmar.
Vi kan se tillbaka på ett mycket händelserikt 2017 med många kända föreläsare, som exempelvis Ted Rosvall och Kalle Bäck.
Tack alla medlemmar! Nu blickar vi framåt och hoppas att vi ses under 2018! Välkomna! Ett längre referat hittar ni här.
NSF styrelse
Foto: copyright © Helene Skoglund

Riksarkivet 400 år

Vi fick på marsmötet besök av Karin Norgkvist Ljung som berättade om riksarkivet i allmänhet och om guldkornen man kan finna där i synnerhet. Ett mycket intresssant möte som du kan läsa mera om här.
Foto: Copyright © Helene Skoglund

Inrikes pass

Hans Hanner höll ett mycket intressant föredrag om hur det fungerade med inrikes pass, ett måste om man ville resa inom riket fram till 1860. Se mera om det här.
Foto: Copyright © Helene Skoglund

Till Sverige

Den 11 september kom Bertil Oppenheimer till Nynäshamn och berättade om sin familjs flykt till Sverige mitt under brinnande kriget, något som har resulterat i en bok. Se mera här

Sjötelegrafen 15 september.

Vi ville prova om det inte kunna finnas några som var itresserade av släktforskningen bland lördagens kunder i Sjötelegrafen. Det fanns det så vi kommer nog igen. Läs mera om det här.
Foto copyright © Helene Skoglund

Föreningsdagen 2018

Föreningsdagen i år var förlagd till Folkets hus den 7 oktober, vi satt precis ovanför trappan och hade många besökare. Läs mera här.
Foto copyright© Hans-Peter Stülten

Vad finns i kommunarkivet?

Den 9 oktober kom Patrik Larsson och berättade om vad man kan hitta i kommunarkivet, det var mycket spännande vad som fanns där. Läs mera om det här
Foto copyright © Helene Skoglund

Arkivens dag 2018. Fest och glädja.

Den 10 november var det Arkivens dag med mottot fest och glädje: Maria Landin berättade om en fest i Sorunda och Helene Skoglund om en fest på Nyköpings Hus. Läs mera om det här.
Foto copyright © Helene Skoglund & Hans-Peter Stülten

Vad finns på Stockholms Stadsarkiv?

Kettil Mannerheim gästade oss på novembermötet och berättade om allt det spännande som finns på Stockholms Stadsarkiv. Ett mycket välbesökt möte.
Läs mera om det här.
Foto Copyright © Hans-Peter Stülten

Hur forskar man i finska arkiv?

På decembermötet hade vi utöver den traditionella forskarstuga, även besök av Pirjo Holappa som berättade om hur man forskar i finska arkiv.
Du kan läsa mera om det här
Foto copyright © Helene Skoglund