Här kommer lite information om höstens program.

 

Våra medlemsmöten (alltid kl 18.30 på Månberget)

11/10 kommer Olof Karsvall från Riksarkivet och berättar om hur man kan hitta spår av digerdöden på senare tiders kartor.

8/11 kommer Sandra Wictorin att berätta om ”sin” tjuvkona.

13/12 har vi släktforskarstuga. Eventuellt blir det ett litet föredrag där också.

Föreningen firar ju 10-årsjubileum i år och vi planerar för fullt för mässan i Folkets hus 15/10. Vi kallar mässan för ”Lokalhistoriskt 2022”

I dagsläget är det 11 föreningar/aktörer från vårt närområde som anmält intresse för att vara med. Föredragshållare under dagen blir Peter Sjölund och Viktoria Enefors (Katarina Jagellonica).

Mässan och föredragen kommer att vara gratis.

Vi behöver funktionärer under dagen så hör av er. Vi behöver vara fler än bara vi i styrelsen.

Bord och utställningsskärmar ska plockas upp och ner, ballonger ska blåsas, tipspromenad sättas upp med mera. Vi tänker att vi ska vara klädda i ålderdomliga kläder, så det är också välkommet om det är någon som har.

12/11 Arkivens dag

Årets tema är ”Myter och Mysterier

Vi är på biblioteket som vanligt.

Är det någon som vill berätta något på temat?

Släktforskarcaféet fortsätter på måndagarna med start den 5/9 kl 13-15. Caféet är i ABF-lokalen på Skolgatan 1. Välkomna att forska, fråga eller bara fika.

Vi planerar också två nybörjarcirklar i höst, med start måndag 17/10, 18:30–21:00 samt torsdag start 20/10, 10:00–12:30. Anmälan sker via vår hemsida.

Vi håller på och jobbar med vår nya hemsida. Det betyder att vår nuvarande inte längre är så aktuell. Istället kommer informationen till er att gå ut via mejl tills den nya hemsidan är klar för publicering.

Vi efterlyser också fler texter till ”Månadens artikel”. Kanske kan sommarens besök hos släkten eller släktgården ge inspiration till att skriva något?

 Vänlig hälsning Styrelsen