Vårens möten 2022

För alla våra möten gäller, att de äver rum i lokalen Vikingavägen 15 med start kl. 18.30. Närmaste parkering är Viaskolans P-plats på Vikingavägen alternativt ta buss 854 som har hållplats precis utanför dörren.

Om myndigheterna, med anledning av den pågående pandemi, kommer med nya påbud eller restriktioner kan mötena komma att genomföras digitalt med programmet Microsoft Teams. Information kommer i så fall i nyhetsbrev, genom annons i Nynäshamns Posten och på vår FaceBook sida.

Årsmöte tisdag den 15 februari kl. 18.30 Vikingavägen 15

Vi skall gå genom året som varit, gå genom räkenskaber och styrelsens arbete samt välja styrelse för det kommande året, vi skall även besluta om medlemsavgift för 2023. Fullständig dagordning finns i våra stadgar och kommer att skickas ut med kallelsen till våra medlemmar.

Medlemasmöte tisdagen 8 mars kl. 18.30

Detta blir ett hybridmöte, alltså föredragshållaren kommer inte att finnas i Nynäshamn utan deltar via videolänk.

Viktoria Jonasson kommer att berätta om Rötter, Släktforskarförbundets hemsida, och Anbytarforum. Ett forum för släktforskare där man kan fråga om det mesta och räkna med att få svar. Eftersom det har funnit i många år är det stora möjligheter att någon annan har frågat om just det du undrar över och fått ett svar. Så sök i det enorma arkivet.

Medlemsmöte tisdagen den 12 april kl. 18.30

Vi får besök av Jonas Ahlberg från Kungliga Bibliotekets tidningsarkiv.

Han kommer att berätta om bibliotekets tidningsarkiv och hur man kan söka i det samt hur man skall göra om man vill läsa en artikel som inte är tillgänglig on-line på grund av sekretess.

En fikastund utanför torpet Sandhagen som var undere kyrkoherdebostället Muskösund, i bakgrunden syns gamla Stockholmsvägen. Namnet Sandhagen är från 1865 men stugan är mycket äldre och var tidigare båtsmanstorpet Forsmantorp i Ösmo socken. Huset finns ej mer. Bild från Ösmo Hembygdagille inskannat av HG bild

På vårens sista möte berättar Bengt Agemark om torpen runt Ösmo kyrka. Vi har även FORSKARSTUGA som vi brukar ha.

Forskarstuga där vi hjälper varandra med att forska i släkten, det du har kört fast i kanske någon annan medlem kan hjälpa dig med att lösa. Har du en bild eller ett dokument du vill ha skannat kan vi även hjälpa med det.

Vi möts på Vikingavägen 15 kl. 18.30 tisdagen den 10 maj för gemnsam forskning och släktforsknings snack. Varmt välkommen.

Alla våra arrangemang sker i samarbete med