Välkommen till Nynäshamns Släktforskarförenings hemsida

Aktuellt:

Foto: Copyrihght © Helene Skoglund

Välkommen till en ny höstsäsong med flera intressanta aktiviteter.

Vi startar höstens mötesaktivitet med ett föredrag av Bertil Oppenheimer som kommer för att berätta om sin familjs vedermöder i 30- och 40-talets Europa. Det blir den 11 september kl. 18.30 i lokalen Vigingavägen 15. Som vanligt är det fika och bokbord, vem vet kanske med lite nytt från Släktforskardagarna i Växjö.

Nästa aktivitet blir den 15 september då vi kommer att ha lite information om släktforskning i Sjötelegrafen köpcenter.

Vi kommer att vara där med bokbord och information. Vi kommer även att erbjuda besökerna en liten släktutredning på max fyra led, något vi har gjort innan i biblioteket. Men här erbjuder vi att leverera den på en USB sticka med ett släktforskningsprogram för det facila priset av 80:-

Kasta ett öga på vår kurskatalog, där kan ni se vilka kurser vi kommer att ha i höst.

Nytt för året är att vi skall försöka få igång en cirkel i DNA tolkning. Observera att det är en studiecirkel, inte en kurs. Deltagarna skall alltså själv vara med att komma fram till en tolkning.

Föreningsdagen den 7 oktober har i år flyttat inomhus till Folkets Hus i Mysingen, vi kommer att ha ett par bord där vi kan sprida information om släktforskning.

Referat från vårens möten och övriga aktiviteter finner ni under "Aktiviteter och möten" i menyn till vänster. Lägg märke till att det är en länk för 2018 och en länk för 2017.

Om inget annat kan man ju åka till Växjö och gå på släktforskardagarna 1-2 september, den årligt återkommande högtidsstunden för oss släktforskare, med spännande och intressanta föredrag, nytt från släktforskarvärlden på mässan och mycket annat. Växjö är en trevlig stad att strosa i säger en som har varit där ofta medan vi bodde i Småland. Se programmet här: http://sfd2018.se/

Vill du bli medlem eller i övrigt ha kontakt med oss klicka här
Medlemsavgiften för 2018 är 150:- betala in på bankgiro 104-3736

Alla våra kurser och arrangemang sker i samarbete med